13 Ağustos 2006 Pazar

Havuçlu Kek



Bu tarifi 1,5 sene kadar evvel yemekvebiz mail grubumuzdan bir arkadaşımız sayesinde öğrenmiştim. O gün bugündür yaparım, cok dayanıklı bir kek. İçinde ceviz tarifin. Ancak ben çoğu zaman ceviz koymadan yapıyorum .

Hoş artık çoğunuz zaten Havuçlu kek yapıyorsunuzdur, ben her zamanki gibi resim hazır olmasına rağmen tarif yazmayı veya yayınlamayı 1-2 sene beklettiğim için :)) zaman aşımına uğruyorlar:)

Bu resmi de Cafe nin ilk açıldığı dönemde Cafe de ev için yaptığımda çekmiştim, sanki yakın tarihte çekildiği için daha sıcak geldi bana ve onu yayınlamayı uygun gördüm.

Bu arada biz hafta sonu Çeşme deydik .
Oğluşumun 4. yaş gününü kutladık babaannesi, halası ve amcaları ile birlikte.Malum yazlık sezonu, eşimin kardeşleri ve annesi Çeşme deydiler, burada yapmak zor olacaktı, bizde Çeşme de kutladık. Bu hafta içinde ise benim annem ve kardeşlerimle kutlayacağız:) Maksat birlikte o anı yaşamak, oğluşumda sevdikleriyle birlikte olsun doğum gününde diye..

Bu yüzden tarif ekleyemedim hafta ortası yoğunluktan.

Hepinize iyi bir hafta diliyorum, sağlıkla inşallah...

malzemeler;
o 2 su bardağı şeker
o 4 yumurta
o 1 su bardağı yağ (sıvı yağ kullanıyorum)
o 2 su bardağı havuç rendesi
o 1 su bardağı ceviz- çekilmiş
o 1 çorba kasığı tepeleme tarçın ( arzuya göre azalabilir zevk meselesi )
o 1 paket vanilya
o 1 paket kabartma tozu
o 3 su bardağı un

yapılışı;
1. Yumurta ve şekeri birlikte çırpıyoruz
2. Sıvı yağı ekliyoruz ve ardından havuç dışındaki tüm malzemeler eklenir
3. Mikserle çırpılır ,son olarak ceviz ve havuçlar eklenir ve karıştırılır.
4. 170 derecede 40 dk. pişrin.

Afiyet olsun.

Figen K.


Not;
Birde üzerine isterseniz sos yapabilirsiniz. Ben tarifi ilk denediğimde yaptım. Güzel olmuştu ama kalori olayı yükseliyor:) Bu sebeple ben sade olarak yapıyorum.Denemek isterseniz diye aşağıda yazıyorum...

Krema Malzemesi
o 2 Su Bardağı Süt
o 2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
o 1 Su Bardağı Şeker
o 1/4 Paket Margarin
o 1 Paket Vanilya

Yapılışı:
1. Nişasta önce bir tencerede yarım su bardağı sütle ezilir.
2. Sonra kalan süt ve şeker ilave edilip sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
3. Piştikten sonra ateşten alınıp ılımaya bırakılır.
4. Ilıdıktan sonra erimiş margarin ve vanilya ilave edilerek 10 dk. mikserle çırpılır ve ılık kekin üzerine krema dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder