1 Mart 2006 Çarşamba

Fırında Tavuklu & Kaşarlı Mantar



Bu tarifi sevgili kayınvalidem yapar. Bende ondan öğrendim.
Bu resim geçen sene Çeşmeye gittiğimizde yazlıkta yapılan Mantar ların resmi:)
Üstü orada kızarmadı acelemiz vardı çünkü fazla bekleyemedik:)

Coğumuz artık markaları tavukları tüketiyoruz, bu sebeple tarifin de senesi gelmeden yayınlamak istedim:)

Ara sıcak olarak yapın derim.
Kayınvalidem mutlaka her yemek davetinde bize yapar, tüm kardeşler çok seviyor çünkü şaşmaz...




Fırında Tavuklu Kaşarlı Mantar

Malzemeler
1 kg. mantar
1-2 adet tavuk göğsü
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber

Yapılışı
Mantarları büyüklüğüne göre 3-4 e bölün
Limonlu suda biraz haşlayın
Tavukları tavada soteleyin
Haşlanmış mantarları ve tavukları karıştırın
Tuz, karabiber ve peyniri içine ilave edip harmanlayın.
Borcama harcı yayın ve üzerine yine kaşar serpip minik minik üç beş yerine tereyağı koyun.

Ve 180- 200 derece fırına verin. Üzeri kızarınca alın fırından.

Afiyet olsun,
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder