22 Mart 2006 Çarşamba

Elmalı Kek



Yine hazırda olan tariflerden yayına veriyorum, bu ön yazıyı 3 ay önce yazmısım:) Artık basenlerimle ilgili sorunum olmayacak galiba, zira Cafe işinden dolayı doğal yolla eriyecekler gibi !:))
*********************

Kekler, tatlılar. Ne çok seviyorum bu tatları. Ama artık bir yerde dur demeliyim kendime ! Yaptıkça yemem gerekiyor ,yedikçe de artık kilolar çoğalıyor !...
Bende diyete başlayacağım, bu basenlerin gidişatı iyi değil ,

Bu tarifi bir zamanlar klasörüme kendi yazımla kaydetmişim.Kime ait olduğunu bilmiyorum ne yazık ki, yemek grubumuzdan olma ihtimali yüksek gibi.

Tarifi denedim ve çok beğendim.Bildiğimiz Elmalı kekler gibi ama daha bir farklı yönü var? Belki de malzeme sadece ara katta olduğu için, bilemiyorum ama ben Mine ciğimin Elmalı Kekinden sonra bunu da çok sevdim.

Malzemeler
· 4 adet elma
· 250 gr. margarin
· 1,5 su bardağı şeker
· 1 paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya
· 3 su bardağı un
· 5 yumurta
· Kekin üzeri için pudra şekeri ve tarçın
· 1 su bardağı ceviz

Yapılışı
1. Oda sıcaklığındaki margarini mikserde krema haline gelinceye kadar çırpın
2. Üzerine yumurtaları ekleyip birlikte çırpın
3. Elmaları soyup ince dilimler halinde doğrayın
4. Yumurtaların üzerine sırasıyla şeker, vanilya ve unu ilave edin
5. Kabartma tozunu da un ile birlikte kek karışımına ilave , karıştırın
6. Yağlanmış kare fırın tepsisine hamurun yarısını döküp hamuru her tarafına yayın
7. Üzerine ceviz ve tarçını serpin
8. Dilimlenmiş elmaları hamurun üzerine uzun sıralar olacak şekilde sıralayın
9. Geri kalan hamuru elmaların üzerine dökün ve düzeltin
10. 170 derece fırında 40-50 dakika pişirin
11. Fırından çıkarınca üzerine tarçın ve pudra şekeri serpin
12. Bu kek bir gün bekledikten sonra servis edilirse daha kıvamında oluyor

Afiyet Olsun,
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder