26 Kasım 2007 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Zeytinyağlı yemekler hep favorim olmuştur.Hele sızma zeytinyağı ile yapılırsa.Arkadaşım Ayselin düzenlediği etkinlik için zeytinyağlı enginar yapayım dedim.Hem de ailecek çok severiz.Enginar mevsiminde dolaba attığımız enginarlardan çıkarıp pişirdim.Biz baklalı enginarı sevmeyiz bu şekilde yapıyoruz.Görüntüsüde çok güzel oluyor.İşte huzurlarınızda zeytinyağlı enginar.

MALZEMELER:

6 adet temizlenmiş enginar
1 büyük kurusoğan
1 adet havuç
5 kaşık kadar bezelye
1 patates
1 çay bardağı sızma zeytinyağ
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un

1 limon suyu

Süslemek için dereotu

YAPILIŞI:

ilk olarak bir tencereye 2 subardağı su koyup bir limon sıkıp enginarları koyalım bekletelim.Ayrı bir tencerede küp küp soğanı zeytinyağında beş dakika kavuralım.İçine tavla zarı gibi doğranmış havuç,patates ve bezelyeyi koyalım.Bir su bardağı kadar su koyup bunları biraz pişirelim.On onbeş dakika sonra enginarları limonlu suyuyla beraber katalım,tuz ,şeker ilave edelim,pişmeye bırakalım.Ayrı bir kasede unu yarım çaybardağı suda eritip meyane yapalım ve enginara katalım.Biraz daha pişirelim.Enginarlar pişip suyu biraz koyulunca ocaktan alıp borcama dizelim.Enginar dışındaki malzemeleri enginarlara dolduralım dereotu ile süsleyelim.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder