15 Kasım 2007 Perşembe

KREMALI HAVUÇ ÇORBASI


Bu çorbaya önyargılı yaklaştım.Havuç çorbası güzel olmaz zannetmiştim ama yanılmışım.Harika bir çorba oldu.Bir içen bir kase daha içti.
MALZEMELER:
1/2 kg.havuç
1 adet kurusoğan
2-3 diş sarımsak
1 litre su
1 kutu krema(100ml.)
tuz
karabiber
1/2 çaybardağı sıvıyağ
üzeri için dereotu
YAPILIŞI:
Bir tencerede sıvıyağ,halka halka doğranmış havuç,küpküp doğranmış soğan ve sarımsak hep beraber sotelenir.Su,krema ve baharatlar eklenir.Havuçlar iyice yumuşayınca ocaktan alınıp blender da çekilir.Bir taşım daha kaynatılıp servis yapılır.Arzuya göre dereotu ile süslenir.Afiyetolsun.
kaynak:ismek burak yılmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder