16 Kasım 2007 Cuma

ELMALI AYVA TATLISI

MALZEMELER:

4 adet ayva
1 kg.şeker
1 çay bardağı şeker
yarım limonsuyu
3 adet elma rendesi
1.5 litre su
biraz tarçın
çok az kırmızı gıda boyası
biraz ceviziçi
süslemek için kaymak ve toz antepfıstığı

YAPILIŞI:

Ayvaları soyun ikiye bölüp ortalarını çıkarın.Ayvalarla beraber su ,şeker ,limonsuyu, gıdaboyası ve ortalardan çıkardığınız ayva çekirdeklerinin hepsini kaynatın.Ayvalar yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin.Elmalarıda soyup rendeleyin ,ceviziçi biraz tarçın ve bir çay bardağı şekerle soteleyin.Yumuşayan ayvaları bir borcama dizin.İçlerine elma rendesi koyun.Ayvanın suyundanda borcama biraz kepçe ile döküp fırında 15-20 dakika pişirin.Soğuyunca kaymak ve fıstıkla süsleyip servis yapın.Afiyetolsun.
kaynak:ismek-burak yılmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder