23 Kasım 2007 Cuma

ÇERKEZ TAVUĞU

MALZEMELER:

2 adet tavukgöğsü
3 diş sarımsak
2 su bardağı süt
2 su bardağı tavuksuyu
1 tatlı kaşığı tuz
5 dilim ekmek içi
100 gr.ceviziçi
2 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:

Bir tencerede tavuk göğüsleri haşlanır.Onlar haşlanırken diğer bir yerde ekmekiçleri süt ile ıslatılır.10 dakika kadar sütte bekletilen ekmekiçleri sıkılır.Kıyılmış sarımsak,ekmekiçi ,süt,tuz,2 su bardağı tavuksuyu ,zeytinyağ mikserde çekilir.Bir tencereye alınıp içine ceviz içi katılıp kaynatılır.Sos kıvamına gelince soğumaya bırakılır.Haşlanan tavuk göğüsleri didilir.Ekmek içli sosla tavuk karıştırılır.Servis edilirken arzuya göre ceviziçi ,kırmızıpulbiber ve zeytinyağla süslenir.Afiyetolsun.
kaynak:ismek öğretmeni burak yılmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder