23 Eylül 2007 Pazar

Yoğurt Tatlısı































Merhaba,
Bir haftadır bu tatlıyı temize çekip yazacağım, ama nafile. Cafedeki işler biraz karışık, bu sebeple kafamı toplayıp baksa konulara yoğunlaşamıyorum şu sıralar, ayrıca diyetim devam ediyor, oğlum anasınıfına başladı bu sene, eğitimler derken günler geçip gidiyor…

Bu aralar hem çok yorgunum hem de hiç keyfim yok. Siteyi daha sık güncellemek istememe rağmen olamıyor. Sırada Profiterol, Limonlu Kek ve Ana Yemek çeşitleri var yazmam gereken. Umarım bu tarifleri kısa zamanda yayınlayabilirim.

Neyse tatlının tarifine geçelim. Bu tatlı tam bana göre, ne çok şerbetli ne de kuru !
İç kıvamı da öyle ne hamur ne de kıtır.

Kısaca denemenizi tavsiye ediyorum, limonun verdiği hoş kokuyu ve tadı çok seviyorum, limon aroması sevmeyenlerdenseniz eğer limon eklemeden yapabilirisiniz.


Yoğurt Tatlısı

Malzemeler
• 1,5 su bardağı yoğurt
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• Yarım limonun suyu
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı irmik
• 100 gr. Tereyağı ( 4 çorba kaşığı kadar )
• Kabartma tozu

Şerbeti İçin;
• 4 su bardağı su
• 4 su bardağı şeker
• Yarım limon suyu

Yapılışı
1. Yumurtaların akını ve sarısını ayırıp, sarılarıyla şekeri birlikte iyice çırpın.
2. Yoğurt, limon suyu, rendesi, elenmiş un, irmik, erimiş tereyağını ve kabartma tozunu ilave edin. Akıcı bir kıvam olana dek çırpın.
3. Yumurtanın aklarını da mikserle çırparak kar haline getirin.
4. İrmikli karışıma katıp yavaşça karıştırın.
5. Orta büyüklükte bir tepsiyi yağlayın, karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 35-40 dk. Pişirin, üstü kızarınca çıkarın.
6. Diğer taraftan şerbeti hazırlayın, pişen tatlıyı fırından alın, sıcak şerbeti, sıcak tatlının üzerine dokun.
7. Tepsiye bir kapak örtün ve çekmesini bekleyin, irmikler hemen şerbeti çekecektir.
8. Şerbetini bol seviyorsanız 5 bardak ölçü ile yapabilirsiniz.
9. Üstünü arzu ederseniz hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun,
Figen Karavaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder