17 Eylül 2007 Pazartesi

DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI



MALZEMELER:

1yemek kaşığı tereyağ

3 adet domates

4 su bardağı su

2 kahve fincanı arpaşehriye

birkaç dal maydonoz

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

Bir tencerede tereyağını eritin.Kabukları soyulmuş rendelenmiş domatesleri koyup suyu ekleyin.Su kaynayınca şehriyeyi katın.Ben arpa şehriye ile yaptım.Tuz ve karabiberi katıp şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.Pişmesine yakın üstüne doğranmış maydonozları katın.Servisden 15-20 dakika önce altını kapatın şehriyeler biraz şişsin sonra servis yapın.Afiyetolsun.

NOT:İçine ince ince kıyılmış yeşil biberde konursa çok güzel oluyor.Birkaç kez denemiştim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder