7 Eylül 2007 Cuma

ÇİĞ BÖREK


MALZEMELER:
4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

aldığı kadar su

2-3 su bardağı kızartmak için sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
250gr.kıyma

2 adet kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

3-4 yemek kaşığı su
YAPILIŞI:
Derin bir kapta un,su tuz ile sert olmayan kulak memesi kıvamında hamur yapılır.Diğer bir kapta kıyma, küp küp doğranmış soğanlar, tuz , karabiber, 3-4 kaşık su bir kaşıkla karıştırılır.Hazırlanan hamurdan mandalina kadar parçalar alınıp 2 cm.kalınlığında 20 cm.çapında açılır. Açılan hamurun ortasına kıyma harçı konup bir yan diğer yanın üstüne kapatılır.El ile açılmaması için bastırılıp tırtırlı hamur keseceği ile kesilir.İşlem hamur bitene kadar devam eder.Çiğ börekler kızgın yağda kızartılıp ayran yada çayla servis edilir.Kolay gelsin.Afiyetolsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder