4 Eylül 2007 Salı

YAZ TÜRLÜSÜ



MALZEMELER:


2 adet kabak

2 adet patlıcan

1 avuç taze fasulye

2 adet domates

2 adet soğan

3 adet yeşilbiber

1 adet kırmızıbiber

2-3 diş sarımsak

1 çaybardağı zeytinyağı

2 adet kesmeşeker

1 avuç bamya

1 tatlı kaşığı tuz


YAPILIŞI:


Soğanları küp küp doğrayıp zeytin yağında pembeleştirin.Soyulmuş ,küp küp doğranmış domatesleri ve soyulmuş sarımsakları ilave edin.Fasulyeyi katıp 1 su bardağı su koyup fasulyeler sararana kadar pişirin.Yaklaşık 10 dakika sonra soyulmuş iri kuşbaşı doğranmış kabakları ve doğranmış biberleri katın.10 dakika sonra yine soyulmuş kuşbaşı doğranmış patlıcanları ekleyin.En son bamyayı katıp tuz ,şeker ve suyunu koyup pişirin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder