22 Ağustos 2007 Çarşamba

SODALI BÖREK



MALZEMELER:


4 adet yufka


250 gr.beyazpeynir


yarım demet maydonoz


2 adet soda


3 yumurta


1 çaybardağı sıvıyağ


YAPILIŞI:


Peyniri ufalayıp doğranmış maydonozla karıştırın.Soda , sıvıyağ,ve yumurtaları bir kapta iyice çırpın.Yağlı tepsiye 1.yufkayı düz olarak yayın.Sodalı harçı fırçayla sürün.2.yufkayı buruşuk olarak döşeyin.Peynirli maydonozu yayın. 3. yufakayıda buruşuk olarak koyup sodalı harç sürün.En üste 4 .yufkayı döşeyin. Böreği dilimleyip kalan sodalı harcı dökün ve 2 saat bekletin. 200 derece mini fırında kızarana kadar pişirin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder