20 Ağustos 2007 Pazartesi

LİMONLU KEK


MALZEMELER:


3 yumurta


1.5 su bardağı şeker


1 su bardağı oda ısısında süt


1 paket kabartma tozu


1 limon kabuğu rendesi


1/2 paket erimiş soğumuş margarin


aldığı kadar un


YAPILIŞI:


Önce yumurtaları çırpalım.Sonra şekeri ve yağı katıp şeker eriyene kadar çırpın. Diğer malzemeleride katıp iyice çırpıp yağlı kek kalıbına dökün.170 derecede pişirin.İlk 20 dakika fırını hiç açmayın.Limon kabuğu rendesi hoş bir tat veriyor.Afiyetolsun.
NOT:Yağ hariç tüm malzemeler oda ısısında olmalı.Yağ erimiş ,soğumuş olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder