14 Ağustos 2007 Salı

FAVA


Geçen gün gelen misafirlerimize yaptığımız favanın tarifini vermek istiyorum.Biz çok severek yiyoruz.İnşallah sizde beyenirsiniz.

MALZEMELER:


500 gr.kuru iç bakla


2 büyük kuru soğan


3 yemek kaşığı zeytinyağı


1 tatlı kaşığı şeker


1 tatlı kaşığı tuz


üzeri için biraz dereotu


1-2 tatlı kaşığı limonsuyu


YAPILIŞI:


Baklaları iyice yıkayın.Bir tencereye baklaları koyun.İçine soğanları soyup 4 e bölüp koyun.Yağ, şeker,tuz koyup üstüne 3 parmak gececek kadar su koyun.Kısık ateşte pişmeye bırakın.Arada karıştırmak gerek yoksa dibini tutar.Baklalar yumuşayınca ateşten alıp rondoda çekin.Kıvamı boza kıvamında olacak.Borcamı önce ıslatın sonra favayı dökün.Üzerine yine zeytin yağı gezdirip limon döküp dereotu ile süsleyin.Afiyetolsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder