13 Ağustos 2007 Pazartesi

EKMEK HAMURUNDAN PİZZA





MALZEMELER :

2 adet fırından alınmış ekmek hamuru

1 domates

1 yeşil biber

1 kırmızı biber

1 yemek kaşığı acılı ketçap

6-7 tane siyah zeytin

2 doğranmış sosis

2 yemek kaşığı kadar konserve mısır

arzuya göre sucuk,salam

acı sevenler için 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik

2 yemek kaşığı kadar konserve mantar

üzeri için bir parça rendelenmiş taze kaşar


YAPILIŞI :

Önce malzemelerimizi hazırlıyalım.Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp halka halka doğrayın.Sosis ,sucuk soyup halka halka doğrayın.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Sıvı yağ ile yağlanmış kare borcama ekmek hamurunu elinizle yayın.Bir kasede 3 yemek kaşığı su ile karıştırılmış ketçabı fırça ile hamurun her yanına sürün.Üzerine pulbiber ve kekik dökün.Diğer malzemelerin hepsini döşeyip en üste kaşar serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.Afiyetolsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder