2 Haziran 2006 Cuma

Yoğurtlu Deniz Börülcesi
























İtiraf ediyorum,
Deniz Börülcesinin en çok sade halini seviyorum...
Zeytinyağı, limon ve sarımsaktan oluşan soslu haliyle, ya da taratorlu haliyle...


Ancak Cafe de sarımsak kullanamıyorum.
Bende Cafe de sadece yoğurtlu versiyonunu yapabiliyorum.
Yine sarımsak ekleyemediğim için ise, şöyle yapıyorum;

Önce Deniz Börülceleri yıkanıp haşlanır,
Kılcıklarından sıyrılır
Ve az zeytinyağı , 1-2 diş sarımsak ile deniz börülceleri yağda sotelenir.
Soğuduktan sonra ise tuzla tatlandırılmıs yoğurt ile servis edilir..

Ben bu şekilde çözüm buldum sarımsak sorununa,
Ancak geçen gün yemekvebiz mail grubunda bir arkadaşımızın sorusu üzerine sevgili Sibel verdiği cevabında “Sarımsaklı yoğurt içine -mutlaka süzme ve koyu kıvamlı olsun- 1 domates rendeleyerek karıştır, bu pembe yoğurdu deniz börülcesinin üzerine dök. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek servis yap. Hem şık hem de çok leziz oluyor.” diye ifade etmiş. Grupla paylaşmasının dışında zaten sitesinde de yayınlamıştı , ama ben bu mail yoluyla yeniden anımsamış oldum..

Sibel orda Deniz Börülcesini ince detaylarına kadar anlatmış, bir göz atın...
Grupta başkaca bir iki detay daha vermiş, ama onları yazmayacağım , belki kendisi sitesinde yazacaktır.

Önümüzdeki hafta bu şekliyle de yapacağım. Eminim bu şekli ile de çok güzel olacaktır.
Tabii ben yine yoğurda sarımsak koymayacağım, yine soteleyerek yapıp, ek olarak domates ekleyeceğim.

İnsan her gün ne güzel şeyler öğreniyor, paylaşım gibisi var mı...

Hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum,
Lezzetiniz eksik olmasın...

Sevgilerimle,
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder