11 Haziran 2006 Pazar

Tavuk Kalamar




Daha önceki yazımda yayınlanmayı bekleyen yeni tariflerden bahsetmiştim.
Aslında bugün Zeytinli Patlıcan Salatası nı yazmayı düşünüyordum.Ama şu sıralar fazlaca salata tarifleri vermeye başladığım için, Tavuk Tarifi vereyim istedim.

Bu tarif bence yaz aylarında tavuklu tariflere güzel bir seçenek oluşturuyor.
Hani kızartmalar ağır gelir yazın, ancak bu tarifte tam tersi, oldukça hafif oluyor emin olun, evet kızarmış olmasına rağmen.Denerseniz hak vereceksiniz bana..
*********************
Bu arada dün oğlumun gittiği kreşin yıl sonu gösterisi vardı.
Oğlumun da (3,5 yaş) dans gösterisi vardı.
Aman ne kadar tatlıydılar, ne güzellikti öyle. Bıcırık hepsi maşallah.
Bu bizim ilk deneyimimiz tabii.
İlk sahneye çıkan grupta ben ağladım, dedim ki oğlumda ne yaparım , hemen mendilimi hazırladım, ama tam aksi oğlum çıkınca Allahım o ne güzellik öyle , orasına burasına bakmaktan, resim çekmekten ne ağlaması, ben o güzelliği gördükçe, o güzel danslarını gördükçe nasıl gülüyorum , mutluluktan , canım oğlum annemmm benimmm...
Dansları oldukça hareketliydi, tempolu , oğluşum ön tarafta Gitar çalıyor aman yarabbim kırk yıllık gitarcı gibi hareketler:)
Allah Üniversite mezuniyetlerini göstersin inşallah sağlıkla, tüm yavrularımızın...
********************

Neyse bunu paylaşmadan edemeyecektim, dedim ya ilk kez milli oluyoruz, içim kıpı kıpır oldu dün.

Dönelim tarifimize efendim,
tarif Cafe de yanımda çalışan yardımcı bayana ait...

malzemeler
o 1 kg. Tavuk Göğsü, uzun parmak şeklinde kesilmiş
o 1 ÇK. Yoğurt
o 1 ÇK. Salça
o 1 yumurta
o Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
o Un / galeta unu

yapılışı
1. un dışındaki malzemelerin hepsini bulamaç yapalım
2. Tavuklarla karıştırıp dinlenmeye bırakalım, buzdolabında 2 saat kadar kalırsa iyi olur, vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz
3. Tavukları dolaptan çıkarıp, bir tepsiye döktüğünüz un /galeta ununa, tavukları azar azar alıp bulayın, fazla unları silkeleyin
4. Kızgın yağda kızartın.

Hepsi bu kadar,
Afiyet olsun, ve hepiniz şimdiden iyi haftalar diliyorum...

Figen


Not: Yağdan aldığınız tavukları bir süzgüye koyarsanız fazla yağlarından arındırmış olursunuz. Bu yöntemi ben her türlü kızartmalarımda uyguluyorum. Önce altına başka kap koyduğum süzgüde 3-4 dk. bekletip sonra servis tabağına alıyorum kızartmalarımı. Kağıt havluya almaktan daha iyi bana göre, zira kağıt havluya yapışıyorlar, sonra onları ayıklamak gerekiyor:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder