27 Temmuz 2011 Çarşamba

TATLI KURABİYE

Selamlar arkadaşlar uzun bir aradan sonra hepinize selamlar sevgiler umarım iyisinizdir gerçi blog alemi bu günlerde pek sessiz Ramazan dolayısıyla tekrar neşelenecektir diye düşünüyorum.
Ben bu aralar neler yaptım biraz anlatayım önce evde bir tadilat yapalım ardından boya badana yapalım diye düşündük ve işe başladık.
Evi toparladık tadilata başladık sağolsun tadilatı yapıcak usta bizi üzmeden altı gün boyunca işine zamanında gelip tadilatı tamamladı daha sonra boyacıyı çağırdık bir gün iki gün derken bir süre geçti neyse boyacı geldi bu hafta olmaz düğünümüz var gelicek hafta başlarız dedi neyse yeni bir haftaya girdik pazartesi günü boyacıyı aradık perşembe gelicem dedi bizde boyalarımızı aldık çarşamba günü geceyarısına kadar evi iyice toparladık perşembe sabahı saat on oldu boyacı yok bir telefon edelim dedik boyacının cevabı şu oldu bizim ev yerine başka bir yerde işleri varmış oraya gitmişler.
En sonunda bu kadar vurdumduymazlığa pes deyip gelme dedik yeni bir boyacı bulduk sonunda ev boya badana oldu herşerde bir hayır vardır neticede zaman alsada işimiz bitti Rabbim acı dertlerle imtihan etmesin zor sıkıntılar vermesin.
Kurabiyelerimi yapalım uzun bir süre oldu tarif uydurma bir tarif ama tadı güzel bir tarif,kurabiye hamurun yarısına antep fıstığı karıştırdım ama antep fıstığının kalitesizleğindenmidir bilemem kurabiyenin tadında bir değişiklik olmadı.Neyse gelelim tarifimize;ölçüler üç aşağı beş yukarıdır.
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
Damak tadına göre bir,bir buçuk çay bardağı toz şeker
Önce şeker,sıvıyağ ve yoğurt karıştırılır aldığı kadar un ve kabartma tozuyla kurabiye hamuru yapılır şekil verip pişirilir.
Şimdilik benden bu kadar sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder