18 Temmuz 2011 Pazartesi

GREEK SALAD (YUNAN SALATASI)





Herkese mutlu ,sağlıklı ,süprizlerle dolu bir hafta dilerim.

Tatilde yediğim evde de bir kaç kez yaptığım yunan salatasının tarifini vermek istiyorum bugün.Aslında bizim herzaman yaptığımız çoban salatasına benziyor bir iki ufak ekleme ve değişiklik var o kadar.Ben zaten evde yaptığım çoban salatasına beyaz peynir genelde keçi peyniri koyarım bu sefer zeytin ,kekik ekliyoruz birde soğanı piyazlık doğrayıp tuz ile ovar yıkardım bu sefer soğan kırmızı soğan ve halka şeklinde doğranıp ovulmuyor.Sebzelerde normal çoban salatasından biraz daha iri doğranıyor.Yunanlılar feta peyniri kullanıyorlarmış bizdeki yağlı sert beyaz peynire benzeyen bir peynir çeşidi.Beyaz peynir ve keçi peyniriyle gayet güzel oldu bence kızarmış hellim ilede güzel olur denemedim ama deneyeceğim.



MALZEMELER:

2 adet domates


1 büyük salatalık


2 adet yeşil sivribiber


1 adet kırmızı soğan


8-10 adet siyah zeytin


sigara paketi büyüklüğünde peynir


kekik


tuz


zeytinyağ


limon



YAPILIŞI:



Domates ,salatalık çoban salatasından biraz daha iri olacak şekilde doğranır.Biberler ince ince kıyılır.Hepsi bir kasede karıştılır.Zeytinler eklenir.İsterseniz çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.Peynir iri küp şeklinde kesilir ve salataya katılır.Kırmızı soğan soyulup halka şeklinde doğranır.Hepsi harmanlanıp tuz,kekik,limonsuyu ve zeytinyağı eklenir karıştırılıp servis tabağına alınır.Bunlar için ölçü vermedim istediğiniz miktarda katabilirsiniz.İşte yunan salatamız (greek salad) hazır.

Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder