29 Temmuz 2011 Cuma

İMAM BAYILDI

Herkese merhaba ,hayırlı cumalar.Mübarek ramazan ayına girmemize sayılı günler kala hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum.
Bugün imam bayıldı tarifi vericem. Sıcaklarda insan hep soğuk zeytinyağlı yemekler yemek istiyor.Ramazanda da yapabileceğiniz soğuk soğuk yenebilen bir yemek bu.Ben dört kişilik yaptım ölçüleri de ona göre veriyorum.

MALZEMELER:

4 adet patlıcan
2 adet kurusoğan
1 büyük domates
7-8 diş sarımsak
1 adet sivribiber
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 adet kesmeşeker
tuz
karabiber
maydanoz
kızartmak için bol sıvıyağ

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bir kaç saat bekletin.Daha sonra sudan çıkarıp yıkayıp kurulayın ortasını doldurabilmek için ortasına kesik atın.Kızgın yağda önlü arkalı yumuşayana kadar kızartın.Diğer tarafta iç malzemeyi hazırlayın.Soğanları uzun uzun piyazlık doğrayın yarım çay bardağı zeytinyağda biraz kavurun.Sarımsakları soyup boyuna ikiye bölüp soğanlara katın.Domatesi soyup minik küpler halinde doğrayıp ilave edin ,sivribiberide çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.Bunlara bir çay bardağı kadar su katıp tuz,şeker,biraz karabiber ekleyip pişmeye bırakın.Beş dakika kadar pişince altını kapatın.Patlıcanları sığ ama geniş bir tencereye dizin.İçlerini kaşık yardımıyla açıp soğanlı iç malzemeden doldurun.Kalan suyu üzerine gezdirin.
Biraz daha su ekleyip pişmeye bırakın.15-20 dakikada pişer.Piştikten sonra kıyılmış bol maydanoz ile süsleyin.
Afiyetolsun.

Bu arada ikinci tatilimin zamanı geldi.Kısa bir süre daha tatil yapıp dönücem.Kendinize iyi bakın.
Döndüğümde yeni tariflerimle burada olacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder