4 Temmuz 2011 Pazartesi

tas kebabı

tas kebabı

hazır taze patatesin mevsimiyken bu tarif tam sırası bence:) et ve patates ikilisine kim hayır derki.. (vejeteryan olmadıkca)

malzemeler
yarım kilo kuşbaşı et (kuzu yada dana)
1-2 tane sivri biber
2 tane  domates
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
3 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz
1 su bardağı su
patates kızartmalı, tas kebabı

hazırlanışı

Eti tencereye alın kapağını kapatarak et suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin. İnce kıydığınız soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile soteleyin. Küçük doğradığınız biber ve domatesi de ekleyip kavurun. En son salçayı ekleyin 1-2 dk daha kavurun. Su, tuz, karabiber ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekerse bir çay bardağı ekleyin. Fazla sulu olmamasına dikkat edin.

Kişi sayına göre patates soyun yıkayın küp küp doğrayın nişastası gitmesi için bir kaç defa tekrar yıkayın kurulayın ve kızartın yemek tabaklarına patates kızartmasını koyun üzerine pişirdiğiniz etten koyun sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder