3 Eylül 2006 Pazar

Dun aksam yemekte ne vardi?

Merhaba
Bundan tam 2 sene once Yemekvebiz Yahoo paylasim gurubu ile sizlerle olmaya basladik.
Sevgili Figen ile tam 2 senedir bu yahoo paylasim gurubunu yonetiyoruz,
yogun oldugumuz gunlerde dostlarimiz bizlere yardim ediyor.
Bildiklerimizi, becerilerimizi paylasiyoruz bu paylasim gurubunda.
Sonrasinda Yemekbiz olarak blog olusturduk, mutfagimizda pisirdiklerimizi sizlerle paylasmaya devam ettik.

Yemekvebiz yahoo paylasim gurubumuzda duzenli olarak paylastigimiz bir konumuz var.
"Dun aksam yemekte ne vardi?" Biz kadinlar icin en buyuk sorun bu cunku mutfaklarimizda.
Aksama ne yemek pisirsem acaba diye sabahtan baslariz hatta birgun oncesinden dusundugumuzde olur. Yahoo paylasim gurubunda biz bunu hallettik sayilir.
Tum gurup uyeleri bir onceki aksam ne yemek yapti ise ertesi gun guruba
yaziyor boylelikle birbirimizden fikir aliyoruz.
Sizlerde bu zevkli paylasima katilmak isterseniz bekleriz elbette.

Ben tatilden bu hafta dondum. 6 seneden sonra ilk defa 25 gun dinlenme firsati bulabildim.
Bu hafta " dun aksam yemekte ne vardi?" konusunda patlicanli katmeri resimlemistim gurupta bircok arkadas tarifi sormus, bende paylasmak istedim blogda.
Tatilde firsat buldukca yaptigim lezzetleri sizlerle paylasacagim onumuzdeki gunlerde.

Patlicanli katmer evdeki malzemelerle hemen yapilacabilecek bir lezzet.
Bizim bahcemiz bu is icin cok uygun, portatif tuplu sac uzerinde pisirdik bu sebeple.

Malzemeler

5 su bardagi un
1 yemek kasik tuz
alabildigince su diyorum cunku cok sert olmayacak sekilde hamur olsun derken
olcuyu yazmamisim bir kenara :))

2 adet bostan patlican
1 adet kuru sogan
4 adetsivri biber
2 adet domates
2 dis sarimsak
3 kasik zeytinyag
tuz

Hazirlanisi

Once ic kismini hazirlayalim. Sogumasi gerekiyor.
Patlicanlari kucuk dograyip tuzlu suda bekletip suzelim.
Sogani yemeklik dograyalim, zeytinyagda sote edelim.
Biberleri dograyip ilave edelim.
Domatesi, sarimsagi, patlicanlari ekleyelim. Suyunu cekene kadar kavuralim.
Tuzu serpelim.


Hamuru yoguralim.
Cok sert olmasin hamur.
Hamuru oklava ile ince acalim.
Sogumus patlicanli harcimizi yerlestirelim.
Ikiye katlayalim.
Kenarlarindan bastiralim.
Piserken acilmasini onleyelim.


Daha sonra isinmis olan sacin uzerinde ters
yuz ederek pisirelim.
Pisirdikten sonra
uzerine firca ile biraz zeytinyag surebilirsiniz veya tereyag.

Bu sekilde degisik iclerle de hazirlayabilirsiniz.
Patatesli, ispanakli, peynirli, degisik otlar v.s.
Sac yoksa teflon tavada da bu islemi yapabilirsiniz. Bizim ortam uygun olunca sac kullanmak kacinilmaz oluyor.

Hepinize afiyet olsun diyorum.


**Eger sizlerde aksam sofranizda pisen yemeklerinizi bizlerle paylasmak istiyorsaniz goruntuleyin ve Dostlarin Ikramlari bolumunde yayinlayalim.
Diger blog dostlari ile paylasalim ne dersiniz?

Not: Gurubumuza uye olmak isteyen dostların yemekbiz-owner@yahoogroups.com adresine kendilerini tanıtan kısa bir mail atmaları yeterli olacaktır. Grubumuz dısarıdan direk uye olmaya kapalıdır...



Sevgilerimle,
Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder