8 Eylül 2006 Cuma

Tursumu Nasıl Kurdum?


Merhaba

Birkac gundur Yemekbiz Yahoo paylasim gurubumuzda tursu konusunda epey sorular soruldu cevaplar yazildi. Bende kendi usulum tursuyu bugun kurdum.
Tursu kurmak isteyenlere belki faydasi olur dusuncesi ile
paylasmak istedim sizlerle.

Ben ince salatalik, yesil ve kirmizi domates( suyuna guzel renk veriyor),
yesil sivri biber, sarimsak, havuc kullandim. Biraz dereotu ve kereviz sapida vardi tursumda.

2 kg ince salatalik
1/2 kg havuc
2 kg domates
1/2 kg sivri biber
1 bas sarimsak
yarim demet dereotu
5-6 dal kereviz sapi
2.5 lt kaynatilmis sogutulmus su
1 cay bardagi kalin tuz
1 cay bardagi sirke
1/4 cay bardagi seker
15 adet nohut

Sebzelerimi yikadim.
Kavanoza yerlestirdim.
En ust kisma dereotu ve kereviz saplarini koydum.
Kaynatip iliyan suya tuzumu ilave ettim. Sonra sekerimi.
Bu karisimi kavanoza sebzelerimin uzerine doktum.
Sirkemi ilave ettim.
Kavanozumun agzini sikica kapattim.
Kisa merhaba dedim simdiden.

Not 1: Tursu suyu icin tuz ayarini yumurta ile olctum.
Yasli bir kisiden ogrenmistim bunu. Suya tuz ilave edin,
o suyun tuz olcusunun normal oldugunu anlamak icin
icine bir adet yumurta koyun. Yumurta suyun uzerine cikiyorsa
suyun tuz miktari iyi demekmis. Ben yillardir bu yontemi uyguluyorum.

Not 2: Diger tursu tariflerimiz icin buraya ve buraya tiklayabilirsiniz:))

Afiyet olsun.
Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder