23 Kasım 2011 Çarşamba

Zeytinyağlı Ispanak Yemeği


Malzemeler:
  • Yarım  kg ıspanak,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 3 tatlı kaşığı pirinç,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 2-3 diş sarımsak, istenirse,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Ispanakların saplarını kesin, kötü yapraklarını temizleyin bol suda iyice yıkayın. İri doğrayın.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafif kavurun, doğranmış ıspanakları ve şekeri ilave edin, karıştırın. ( ıspanakları parti, parti ,ıspanaklar yumuşadıkça, karıştırdıktan sonra ilave edin )
  3. Ispanakların tamamı yumuşadıktan sonra sarımsak ve yıkanmış pirinci ilave edin, tekrar karıştırın. Yaklaşık 10-15 dakika sonra pirinçler piştikten sonra ocağın altını kapatın. Tuzu pişmesine yakın ilave edin. 
  4. Ayrıca su gerekmeyebilir. Gerekirse yarım çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder