28 Kasım 2011 Pazartesi

Ali Nazik

Malzemeler
  4 bostan patlıcan
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı donates salçası
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Limon suyu
Tuz,karabiber
Üzeri için
  1 kase susuz yoğurt
2 diş sarımsak
Hazırlanışı
Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur ve doğranır,kararmaması için üzerine biraz limon suyu eklenir.
Tavaya sıvıyağ ve tereyağ alınır.
Soğanlar ve sarımsaklar doğranır, kavurulur.
Üzerine kıymayı ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.
Domates salçası,tuz ve karabiber eklenir 1 dakika daha kıyma kavrulur ocaktan alınır.
Sarımsak ezilir yoğurda eklenir iyice çırpılır.
Servis tabağına önce doğranmış patlıcan alınır üzerine yoğurt dökülür Son olarak da kıymalı karışım yoğurdun üzerine alınır. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edilir.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder