7 Mayıs 2006 Pazar

Sorpa

Merhaba
Bir suredir sizlerden uzaktayim, beni anlayacaginizi tahmin ediyorum.
Turkiye'ye donus, yerlesme hasret giderme derken gunler hizla akip
gidiyor, Turkiye'ye gelisimiz tam 1 ay oldu. Eskisehir'de bir sure kaldiktan
sonra su an Izmir- Karsiyaka'da annem, babam, agabeyim ve sevdiklerimizle
birlikteyiz.
Onumuzdeki hafta sonu yine Eskisehir'e donecegiz. Benden bu kadar
haber verdikten sonra sizlerle bugun paylasmak istedigim yemegi
tanitmak istiyorum.

Bu yemek Tatarlara ozgu bir yemek. Sorpa diye isimlendirilmis.
Sorpa genelde kurban bayramlarinda yapilan etli corba denilebilecek bir lezzet.

Kayinanne ile birlikte yaptik. Lezzeti inanilmaz guzel.

Malzemeler
1 koyun on kol
1 demet taze sogan
2 yemek kasigi nane ( taze olursa daha leziz oluyor)
1.5 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi un
2 yemek kasik biber salcasi
tuz, karabiber, kirmizi biber ( damak zevkinize gore)

Hazirlanisi
- Koyun on kolu parcalara ayirin. Cok kucuk olmasin.
- Etleri yikayip tencereye yerlestirin. Atese koyun, et suyunu salip
cekene kadar bekleyin.
- Biber salcasini ekleyin, sonra ilik su ilave edin.
- Etler pisene kadar bekleyin, duduklude yaparsaniz bu islemi daha kisa
surer, biz normal tencerede pisirdik, biraz vakit aldi.
- Etler piserken, taze soganlarimizi ayiklayin, yikayip, kucuk dograyin.
- Yogurdumuza unu, tuzu, karabiberi, kirmizi biberi, dogranmis taze soganlari,
naneyi ilave edip karistirin. Hazir halde bekletin.
- Et pistikten sonra bu karisimi yavas yavas tencere ilave edin, surekli
karistirin. - 45 dakika kisik ateste kaynadiktan sonra yemegimiz
servise hazir hale geliyor.

Not: Eger kuyruk yagi seviyorsaniz, etlerle birlikte kucuk kucuk dogranmis
kuyruk yaglarida ilave edebiliyorsunuz.


Afiyet Olsun,
Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder