17 Mayıs 2006 Çarşamba

Incir Tatlisi

Merhaba
Inciri sevmeyen yoktur sanirim, ben cok seviyorum, hem yazin tazesini,
kisin kurusunu cok seviyorum. Gectigimiz gunlerde kuru incirleri gorunce
degerlendirmek istedim. Daha once bir arkadasda yemistim, cok hosuma
gitmisti. Bu sefer kendim yaptim. Benim gibi daha once tatmamis olan
dostlari dusunerek tarifi blogumuza koymak istedim.

Malzemeler
600 gr kuru incir
1 su bardak toz seker
1.5 bardak sut
1 su bardak ceviz

Hazirlanisi
- Incirlerin saplarini temizleyip, yikayalim.
- Incirlerin iclerine cevizleri koyalim, tencereye yerlestirelim.
- Uzerine toz sekerimizi dokup, sutu ilave edelim.
- Kisik ateste tenceremizin agzini yarim aralayarak pisirelim.
- Soguyunca servise hazir hale gelecek.

Afiyet Olsun.
Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder