25 Aralık 2007 Salı

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

MALZEMELER:

1 kg.kereviz
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı prinç
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesmeşeker
1 büyük kuru soğan
1 limon

YAPILIŞI:

Kerevizleri soyup 1/2 limon sıktığımız limonlu suda kararmaması için bekletiyoruz.Diğer tarafta küp küp doğranmış soğanları yağda pembeleştiriyoruz.Havuçları ister uzun ister halka şeklinde doğrayıp ilave ediyoruz.İki su bardağı su katıyoruz su kaynayınca limonlu suyuyla beraber kerevizleri katıyoruz.Prinç, tuz, şeker ve birkaç dal kereviz yaprağı koyup pişmeye bırakıyoruz.Afiyet şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder