28 Ekim 2007 Pazar

SULTAN LOKUMU



Herzaman yaptığım severek yediğimiz bu lokumlar aklıma geldi geçen gece.Üşenmedim yaptım, iyiki yapmışım ev halkı tarafından kapışıldı. Yapması çok kolay yemesi çok zevkli lokumun tarifini veriyorum mutlaka sizde yapın.Tavsiye ederim.

MALZEMELER:

2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kadar bulamak için hindistancevizi

YAPILIŞI:

Un ve tereyağını tencereye koyup kavurmaya başlayalım.Birkaç dakika kavurduktan sonra şeker katıp kavurmaya devam edelim.Vanilya koyup sütü azar azar ilave edelim.Sütü çekene kadar kısık ateşte pişirelim.Helva gibi olacak.Pişince ocaktan alalım.Ilınınca buzluğa koyup yarım saat elimize yapışmaması için bekletelim.Elimizde yuvarlanacak kıvama gelince yuvarlayıp hindistan cevizine bulayıp küçük kağıtcıklara koyalım.Kolay gelsin afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder