22 Ekim 2007 Pazartesi

İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI


MALZEMELER:
1 kg.süt
14 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
üzeri için hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Sütü iki ayrı tencereye eşit olarak bölüştürün.Birinci tencereye 7 kaşık irmik,4 kaşık şeker ,1 paket vanilya koyup karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca bir kaç dakika daha pişirip kare borcama dökün ılınmaya bırakın.Birinci kat soğuyunca ikinci tencereye geçin.Süt,7kaşık irmik,4 kaşık şeker ve 1 tatlıkaşığı kakoyu katıp yine karıştırarak pişirin.Pişen tatlıyı birincinin üstüne dökün.Dolaba koyup soğumaya bırakın.Servisten önce hindistancevizi ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder