14 Ekim 2007 Pazar

Pirinçli Sütlü Çorba































Biz çorba mevsimini ramazan ayında açmıştık.
Şimdi ise yağmurlar başladı umarım daha da devam eder hasar bırakmadan inşallah. Havaların da hafiften soğumaya başladığı şu günlerde sıcacık bir çorba iyi gider…

Hemen hepimizin yaptığı çok pratik bir çorba, pirinç koymadan da yapılabilir ancak ben pirinçli daha kıvamlı buluyorum. Aynı zamanda çocuklar için pirinçli daha doyurucu oluyor.

Acil durumlarda yapılabilecek kolay ama lezzetli…

Hepinize iyi bir hafta diliyorum arkadaşlar…



Pirinçli Sütlü Çorba

Malzemeler
1 su bardağı süt
4–5 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı un
Zeytinyağı
2 çorba kaşığı pirinç
Tuz, nane, pul biber

Yapılışı
• Süt ve unu bir kâsede ezin
• Et suyunu ve yağı kaynatın, içine pirinci ilave edin
• Pirinçler pişince kaynayan suya unlu süt karışımını ekleyip koyulaşana kadar karıştırın.
• 15 dk. Kadar pişmeye bırakın
• Ateşten almadan evvel tuzunu ilave edin bir tasım kaynayınca ateşi kapatın
• Servis sırasında nane ve pul biber çok yakışıyor.

Afiyet olsun,
Figen Karavaş



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder