19 Şubat 2007 Pazartesi

Poğaça


Önce bir duyuru yapmak istiyorum.Daha sonra tarifime geçeceğim.

Dilimizi düzgün kullanmak adına bir etkinlik düzenleniyor.
Bu etkinlik için ise Slogana ihtiyacımız var, Sevgili Berceste bu yolda var mısınız demişti. Bir çok blog arkadaşımız evet dedik.
Şimdi sıra slogan seçiminde , slogan seçimi ve daha geniş bilgi için Berceste ye uğrayabilirsiniz, lütfen bu güzel etkinliğe destek verin, Türkçemizi doğru kullanabilmek için el ele verelim.
Ayrıca bu konuları yazışabileceğimiz bir mail grubu kurdu Berceste.
Gruba üye olabilmek için dilyarasi-subscribe@yahoogroups.com adresine boş bir mail atmanız yeterli olacaktır.
-------------------------------------------------------------------------------------------



Uzun zamandır böyle aynı hafta iki tarif vermemiştim değil mi?
Cmt. ve Pazar günleri çalışmalarım devam ediyor, 2-3 ay da devam edecek, ancak bu gece ısrarla biraz vakit ayırıp hemen yazmak istedim, zira yine uzayacaktı.

Şehnaz:) senin sayende oldu, birilerinin uyandırması gerekiyormuş sanırım.

Bu poğaça pastane poğaçası veya mayalı poğaça gibi oluyor.

Diğer Lorlu Dereotlu Poğaçam gibi ertesi gün de kıtır olmuyor, bu daha çok yumuşak mayalı poğaça gibi oluyor.

İçinde sıvı yağ olması çok iyi, katı yağ kullanmayanlar için ideal bir tarif.


Benden bu hafta için son tarif :)
Sonrasını sevgili Zeynep’e bırakıyorum, haftaya görüşmek üzere diyorum.

Hepiniz sağlıkla kalın arkadaşlar.


Poğaça

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un ( yaklaşık yarım kilo )

Yapılışı
Yumurtaların bir tanesinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek üzere ayırın, beyazını hamurun içine kullanacağız.

Tüm malzemeleri karıştıralım ve aldığı kadar un ile hamur yapalım, hamur sert olmayacak, hatta biraz ele yapışan şekilde yumuşak olacak.

Poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.

170 derecede pişirelim, bu ölçülerle yaklaşık 25 adet orta boy poğaça çıkıyor.

İç malzemesi olarak;
İstediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz, ancak ben ya tuzsuz taze lor kullanıyorum, ya da çiğ patatesi rendeliyorum, rondo da kıydığım kuru soğan ile birlikte soteliyorum.
Karabiber mutlaka var.

Afiyet Olsun,
Figen Karavaş


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder