14 Şubat 2007 Çarşamba

Pirinçli Mantar Salatası

































Uzun zaman oldu siteye tarif eklemeyeli,
Bugün Cafe ye arkadaşlarım geldi, Şehnaz dedi ki Cafe yi açtın açalı tariflerin azaldı, vaktin yok biliyorum ama site çok boş kalıyor dedi, sevgili
Zeynep’te ülkeye döndü döneli başı hep meşgul.

Haklısın Şehnaz’cım, elimden geldiğince yeniden eskisi gibi güncellemeye gayret edeceğim, ama malum Cmt. Pazar’da çalışınca çok zor, vakit kalmıyor gerçekten...

Şimdi madem sitemler geldi bugün bana:) hemen kolayından bir soğuk mantar salatası tarifi vereyim istedim ve saat şu anda 00,08 Şehnaz:)

Yemekli misafirlerinize yapılabilecek çok kolay bir salata ve lezzetli, özellikle maydanoz çok hoş koku veriyor.


Malzemeler
• 1 kg. Mantar
• 1 ad. Soğan
• 2 ad. Havuç
• 2 çorba kaşığı pirinç
• 1 diş sarımsak
• Üzerine serpmek için 1 demek maydanoz

Yapılışı
• Soğanları kıyalım ve zeytinyağında hafifçe kavuralım
• Dilimlediğimiz havuçları ilave edelim
• Ardından mantarları ilave edip bir süre birlikte kavuralım,
• Tuzunu ilave edelim bir tutam da şeker ve karabiber ilave edip pişmeye bırakalım
• Mantarlar suyunu salıp tekrar çekince pişme durumuna göre sıcak su ilavesi yapılabilir,
• Pişmeye yakın pirincini ilave edelim,
• Pişme işlemi bitince ocağı kapatıp maydanozu serpelim,
• Soğuk servis yapalım,

Afiyet olsun,
Figen Karavaş



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder