3 Aralık 2006 Pazar

Depo 'dan, Puding / Muhallebi
































Depo’ da ki tariflerden biri daha…

Gecen sene yemekbiz mail grubumuzla da paylaşmıştım.
Oğluşum puding / muhallebiyi cok sever ve biz ailecek mümkün olduğunca hazır gıda kullanmıyoruz. Bu sebeple hazır puding ya da benzeri ürünleri oğluma yapmıyorum, arada ne yazık ki reklâmlardan etkilenerek istiyor o zaman merakı gitsin diye alıyoruz ama o da farkında bir kup yedikten sonrası genelde kalıyor, artık canım oğlusumda istemekten vazgeçti:)
Çocuklara onlar için zararlı olan şeyleri mantıklı bir şekilde anlatınca çok güzel anlıyorlar emin olun.

Bildik muhallebi tarifi aslında.
Tarifi özel kılan sosu…

Sos çok güzel bir lezzet veriyor, isterseniz mevsimine göre meyveli soslar yapıp, kullanabilirsiniz.

Hepinize iyi bir hafta diliyorum…

malzemeler
• 1 Kg. Süt
• 1 Su bardağı şeker
• 1 Su bardağı un
• 1 paket vanilya ( karısım kaynayınca eklenecek )

sos malzemesi
• 1 paket kakao ( arzunuza göre 1 çay bardağı da olabilir )
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yumurta
• 50 gr. Margarin ( eritilmiş ve sıcak olacak )
• yarım su bardağı su

pudingin hazırlanması
• Puding için tüm malzemeler pişiriliyor.
• Puding hazır. Puding kâselerine paylaştırın.

üzeri için sos un hazırlanması

1. Tüm malzemelerin elinizin altında olmasında fayda var. Zira bu sos pişirilmiyor.
2. Eritilmiş sıcak margarini hemen kabın içinde bulunan toz şeker ve yumurta ile karıştırıcıyla çırpın.
3. Üzerine kakao ve suyu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Sosumuz da hazır. Pudinglerin üzerine istediğiniz şekilde paylaştırıp servis yapabilirsiniz.

Sosu arzunuza göre sadece pudingin üzerine dökebilirsiniz ya da ortasına döküp üstüne tekrar sos dökebilirsiniz bu sizin tercihinize göre değişir. Yoğun sostan hoşlanıyorsanız ortasına ve üzerine iki kez dökün. Ben sadece üzerine döküyorum.

Afiyet olsun,
Figen


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder