16 Nisan 2007 Pazartesi

Etli Enginar



















Merhaba
Gectigimiz hafta anne ve babami ziyarete gittim Izmir'e.
Izmir ve ozellikle Karsiyaka'yi cok seviyorum.
Sabahlari sahilde
yurumek, denizin kokusunu cigerlerinizde
hissetmek inanilmaz keyifliydi
benim icin.
Carsamba gunleri pazar kuruluyor annemlerin yakinina.

Bospa diyorlar. Aman allahim pazarda sebzeleri ve otlari
gordukce cocuklar
gibi sevindim.
Babam durmus beni seyrediyordu. Hele enginarlar.
Tazecik
inanilmazdi. Alabildigim kadar aldim.
Yiyebildigim kadar yiyecektim cunku.

Annemin tarifini de sizlerle paylasmak istedim bu sebeple.
Enginar bulan alan
herkese duyurulur.
Bol bol yiyelim bu guzel sebzeyi.

Malzemeler

3 adet enginar

250 gr kuzu eti

1 adet kuru sogan

1 adet domates

3 yemek kasik siviyag

tuz, karabiber

Hazirlanisi

Kuzu etimizi yikayip tavada sote yapiyoruz. Soganlarimizi dahil ediyoruz.

Sonra salcamizi ve kucuk dogranmis domateslerimizi ilave edelim.

Birlikte pisiriyoruz.

Ayiklayip limonlu tuzlu suda beklettigimiz enginarlarimizi tepsiye yerlestiriyoruz.

Uzerine hazirladigimiz soteledigimiz etleri yerlestiriyoruz.

Ilik su ilave edip ocaga koyuyoruz.

Kisik ateste 30-40 dk da pisiriyoruz.

Afiyet olsun.

Zeynep T.

not: Enginarın faydalarını paylaşmak istedim sizlerle.
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın kanı temizlediğini ve yorgunluğu
giderdiğini vurgulayan uzmanlar, diğer zehirli maddeleri ve yorgunluk maddelerini
idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirdiğini söylüyor. Uzmanlar, enginarın,
beyin yorgunluğunu çabucak geçirdiğini, kalp adalelerini kuvvetlendirdiğini, onu rahatsız
eden üre ve kolesterolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağladığını, şeker hastaları
için de çok faydalı olduğunu, mide ve bağırsakları dezenfekte ederek
ishalleri durdurduğunu kaydediyor.
http://www.ntvmsnbc.com/news/315767.asp



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder