1 Mart 2014 Cumartesi

salçalı biftek


Salçalı biftek yemeği, bifteğin salçalı sos içerisinde pişirilmesiyle hazırlanır. Biftekler yağ içerisinde iki tarflı kızartılır, aşçıların deyimi ile et mühürlenir. Ardından mühürlenmiş biftekler salçalı sos içerisinde yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tarifimde iki diş sarımsak ve bir tatlı kaşığı un'u bifteklere hafif aroma versin diye kullanıyorum. Sarımsak dişlerinin üzerine bıçağı bastırın, sarımsağı çatlatın ve olduğu gibi yağ içinde kızarttıktan sonra çıkarın atın. Bir tatlı kaşığını unun içerisine daldırdıktan sonra, kaşığı silkeleyerek kalan unu kullanın. Yani kaşığı tepeli olarak doldurmayın, sos içerisinde fazla un kullanmayın. Bifteklerinizin ince veya kalın oluşuna göre su miktarı değişkenlik gösterebilir. Verdiğim su ölçüsü normal kalınlıkta biftekler için yeterlidir. Şayet etiniz yumuşamadı ve etin suyu yetersiz ise, bifteklerin üzerini kapatacak miktarda sıcak su ilave edin. Sultan, her daim salçalı bifteğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
beş dilim biftek
bir kaşık domates salçası
bir tatlı kaşığı un
bir buçuk bardak sıcak su
iki diş sarımsak
beş kaşık zeytinyağı
karabiber
tuz

Yapılması
tavada zeytinyağı içinde sarımsağı kavurun, ardından çıkarın
üzerine biftekleri yayın, iki tarafını kızartın ve bir kaba alın
tavaya sıra ile salçayı ve unu ilave edin hafif kavurun
üzerine 1.5 bardak sıcak su, karabiber ve tuzu ilave edin karıştırın
ardından biftekleri ilave edin, tavayı bir defa fokurdatın ve kapağı kapatın
ocağı kıstıktan sonra, etler yumuşayıncaya kadar pişirin
ve yemeğinizi patates püresi veya pilav eşliğinde servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder