30 Temmuz 2007 Pazartesi

TUZLU HAMUR KIZARTMASI



(8 KİŞİLİK)


MALZEMELER:

12 yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı yoğurt

2 adet oda sıcaklığında yumurta

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı rende beyaz peynir

kızartmak için sıvı yağ


YAPILIŞI:

Unun ortasını açıp yoğurt, yumurta, kabartmatozu, tuz, rende peynir koyup kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.Hamuru merdane ile açıp yarım cm.kalınlığa gelince kalıplar yardımıyla şekiller çıkaralım.Zeytinyağını derin bir tavada kızdıralım.Hazırladığımız hamurları içine atıp pembeleşinceye kadar kızartalım.Peçete serilmiş tabakta fazla yağını aldıktan sonra ılık olarak servis edelim.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder