12 Eylül 2005 Pazartesi
Midye Tava ve Tarator
Bu gunlerde deniz urunlerine takildim, kimi izgara kimi bugulama
balik derken bu aksam midye tava yapalim istedik,
bende ozlemisim bu tadi zaten,
Malzemeler :
900 gr yikanmis temizlenmis midye ici
2 bardak siviyag
un
karbonat
tarator icin:
3 dilim bayat ekmek ici
1 cay bardak ceviz
3 yemek kasik sirke
3 dis sarimsak
4 yemek kasik zeytinyag
Yapilisi:
Ben genelde yumurtali, karbonatli, unlu karisimda bekletirdim,
bu aksam ki tarifi Yemekbiz gurubumuz dostlarindan
sevgili Nur Seydak usulu yaptim.
Midyeleri yikadim, kuruladim, unladim.
Sonra unlari silkeledim, karbonatli suya batirdim cikardim.
Sonra yeniden una buladim, yine unlari silkeledim yine karbonatli
suya batirip cikardim.
Bu islemi tam 3 kere yaptim, sonra kizgin yaga attim midyelerimi.
Tavada kizarirken midyeler, tarator malzemelerimin hepsini
el blenderi ile karistirdim, midyelerim cok guzel bir kivamda
kizardilar, afiyetle taratorla tukettik.
Sizlerde bu sekilde deneyin, eminim farki farkedeceksiniz:)
Afiyet Olsun.
Zeynep T.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder