Merhaba,
Eylul ayi ceviz ayi olsun dedik, gurubumuza degisik cevizli
tarifler geliyor, bu tarifte benim ailemde cok yapilan bir tarif,
sizlerle paylasmak istedim, pazar sabahi mutfaga girdim hemen...
Malzemeler:
1 adet yuvarlak ekmek
1 su bardak kiyma ( ben hindi kiyma kullandim)
1 su bardak ceviz ( dorde bolunecek cevizler, cok kucuk olmasin)
1 adet butun sogan
1 yemek kasik domates salcasi veya biber salcasi ( ben yarimsar kasik karistirdim)
yarim demet maydanoz
3 yemek kasik tereyag
2 su bardagi et suyu
tuz
karabiber
Nasil mi Yaptim?
1- Yuvarlak ekmegimi 2 gun oncesinden aldim, bekledim bayatlamasi icin.
2- Ekmegin arkasindan kucuk bir yuvarlak kapak actim.
3- Acilan yerden ekmek icini bosaltim, ufaladim.
4- Kiymami, kucuk dogranmis sogan ile tavada pisirmeye basladim,
daha sonra icine salcalarimi ilave ettim, kavrulunca cevizlerimi ilave ettim.
5- Maydanozlarimida dograyip koyduktan sonra ufalanmis
ekmek iclerinide bu tavaya dahil ettim, hepsini iyice karistirdim.
6- Pisen bu harci oydugum ekmegimin icine yeniden doldurdum.
7-Kesip ayirmis oldugum kapagi kapatip metal kevgirimin
uzerine koydum. (kapak kismi altta kalacak)
8- Kevgirimin oturacagi buyuklukte tencereme yarim bardak
et suyu koydum, kaynadikca buharlasip ekmek dolmamin pismesini
sagliyor cunku, su azaldikca ekmegimin uzerinden yavas yavas et
suyunu dokmeye devam ettim.
9- Ekmegin ust kabugu yumusamaya baslayincada tereyagini
gezdirdim uzerinde, ocagimi kapattim, demlendikten sonra
servise hazirdi cevizli ekmek dolmam.
Afiyet Olsun,
Zeynep T.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder