17 Kasım 2012 Cumartesi

DAĞ ÇİLEĞİ VE SÜTLÜ İRMİK TATLISI




SÜTLÜ İRMİK TATLISI


1 lt süt,


7 yemek kaşığı tepeleme irmik,


1 yemek kaşığı nişasta,


12 yemek kaşığı şeker,


1 yemek kaşığı (katı)yağ,


1 vanilya,


1 fiske karbonat
Tencereye irmik,nişasta,şeker ve süt konur tahta kaşıkla dibi tutmasın diye karıştırılarak pişirilir, kaynama noktasına gelince yağ,vanilya,karbonat konur ki; tatlımız hacim yapsın :)      
ocak kapatılır,içi suyla ıslatılan cam kaba tatlı dökülerek yayılır soğuyunca isteğe ve en önemlisi evdeki malzemelere göre süslenir



DAĞ ÇİLEĞİ (YABAN ÇİLEĞİ ) VE FAYDALARI


Halk arasında yaban çileği olarak bilinen Dağ çileği, doğada kendiliğinden yetişen bir meyve. Normal çilekten farkı ise,daha küçük boyda olması. Dağ çileği, tam bir vitamin deposu, yaşlanmaya karşı son derece etkili olduğundan doğal anti ageng, bir meyve. Üstelik bazı hastlaıklara sebep olan virüsler üzerinde öldürücü etkiye sahip. hem vitamin deposudur, hem de bazı hastalıklara yol açan virüsler üzerinde (çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için) öldürücü etkisi vardır. Uzmanlar da, yaban çileğinin bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek bir meyve olduğunu belirtiyor. Halk arasında dağ çileği olarak da bilinen yaban çileği, C vitamini açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda ishale yol açan bazı mikroorganizmaları durdurma özelliğine de sahiptir. Vücuttaki serbest radikallerin, dışarı atılmasına da yardımcı olur. Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. Damar tıkanmalarını önler. Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler içerir. İdrar söktürücü, romatizma ağrılarını azaltıcı etkisi vardır. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder