22 Kasım 2012 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI

 Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 silme çorba kaşığı un
Şerbeti için
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Kreması için
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 poşet toz krem şanti
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker çırpma kabına alınır köpürüp beyazlaşana kadar çırpılır.
Sıvı yağ,hindistan cevizi,galeta unu ilave edilir çırpılır.
Un,vanilya ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.
Hazırlanan karışım yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir
Krema için
Un,nişasta,şeker ve süt tencereye alınır çırpma teli ile çırpılır ocağa alınır
Krema kaynayıp koyulaşınca ocaktan alınır vanilya eklenir mikserle 1-2 dakika çırpılır
soğumaya bırakılır.
Krema ılınınca içine 1 poşet toz krem şamti eklenir ve mikserle 2 dakika çırpılır
Şerbeti için
Kaynamış suya şeker ilave edilir karıştırarak şeker eritilir.
Fırından çıkan kek ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbet kekin üzerine eşit
şekilde dökülür ve kek dinlendirilir.
Ilınan kekin üzerine hazırlanan krema dökülür ve spatula ile üzeri düzeltilir.
5-6 saat dolapta dinlenen tatlı servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder