21 Kasım 2012 Çarşamba

pırasa graten nasıl yapılır


Pırasa graten yapmak için, graten sos hazırlamak gerekir. Graten sos, yumurtalı veya sade olarak hazırlanır. Graten sos malzemesi olarakta oda sıcaklığında süt, un, tuz ve her çeşit yağ kullanılabilir. Graten sos yapımında tereyağı kullanılırsa sos daha lezzetli olur. Sultan pırasa grateni bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo pırasa
beş kaşık zeytinyağı
bir kaşık tereyağı
iki bardak süt "oda sıcaklığında"
bir yumurta
bir kaşık un
150 gr. kaşar peyniri
bir tutam maydanoz
tuz

Yapılması
pırasa ve maydanozu doğrayın, kaşarı rendeleyin
zeytinyağında az tuz ile pırasayı kendi suyunu çekinceye kadar kavurun
graten sosun yapılması:
tereyağında unu hafif kavurun
üzerine azar azar sütü ilave ederek karıştırın
ve göz göz oluncaya kadar pişirin, tuzunu ilave edin
soğuttuktan sonra üzerine yumurtayı kırın ve karıştırın
tepsinin hazırlanması:
pırasayı tepsinin tabanına düzgünce yerleştirin
üzerine graten sosu yayın 
ardından maydanoz ve kaşar peynirini serpiştirin
ve 200°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
üzeri kızarınca fırından alın
gönlünüzce servis yapın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder