28 Kasım 2012 Çarşamba

arpa şehriye çorbası


Arpa şehriye çorbası yapmak için, malzeme konusunda alternatifler sınırsız. Evinizde ve elinizde bulunan her çeşit malzeme katkısıyle çorbanızı yapabilirsiniz. Çorbanızı salma, ya da kavurma yöntemi ile pişirebilirsiniz. Şehriyenizi yağ içerisinde hafif kavurursanız; çorbanız kalsa bile, şehriyeler tencere içerisinde şişmeyecektir. Sultan, bazen arpa şehriye çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir buçuk çay bardağı arpa şehriye
beş kaşık zeytinyağı
bir kaşık salça
iki domates
karabiber, kuru nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
su

Yapılması
domatesi rendeleyin
yağ içinde şehriyeyi hafif kavurun
üzerine sıra ile salça ve domatesi katın, kavurun
ardından 6 bardak sıcak suyu ilave edin
tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını aralıklı kapatın
ve ağır ateşte 15 dakika süre ile pişirin
süre bitiminde tuz, karabiber ve naneyi ilave edin
ardından çorbanızı gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder