20 Kasım 2012 Salı

etli kuru barbunya nasıl pişirilir


Tanesi ve eti ile lokum gibi pişmiş barbunya yemeği yapmak için; akşamdan barbunyayı ıslatın. Yemeğini yapmazdan önce, suyunu süzün ve yeni su ile yarı pişmiş haşlayın. Kuzu eti kullanmak isterseniz eti doğrudan kullanın. Dana etiyle pişen barbunya daha lezzetli olur. Dana etinin ızgaralık bölümünü kullanırsanız "et yumuşak olacağından" doğrudan kullanın. Yemeklik sert dana etini önceden pişirmeniz gerekir ki, etiniz yemek içerisinde yumuşacık olsun. Sultan, dana etli kuru barbunya fasulyesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
250 gr. kuşbaşı dana eti
iki bardak kuru barbunya fasulyesi
bir iri soğan
bir kaşık domates salçası
altı kaşık zeytinyağı
tuz

Yapılması
barbunya fasulyesini akşamdan ıslatın
sabah süzün ve yeni su ile 30 dakika ağır ateşte haşlayın
3 bardak su ile kuşbaşı eti tencereye koyun
ve ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
soğanı yemeklik doğrayın
yağ içinde sırası ile soğanı ve salçayı katın kavurun
üzerine 5 bardak sıcak su, kuşbaşı et ve barbunyayı ilave edin, karıştırın
tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapatın,
ağır ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
ardından ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder