30 Kasım 2012 Cuma

PİZZA BÖREK


Daha önce havuz börek diye yaptığım böreğimin bu sefer iç malzemesini değiştirdim,pizza malzemeleri ile yaptım tabii ismi de değişti pizza börek oldu :)) Havuz börek tariflerinden peynirlinin tarifi burada ,kıymalının ki burada  .Gelelim yeni tarifimize :

MALZEMELER:

3 adet yufka
1 küçük domates
1 adet büyük kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 adet sosis
1 parmak sucuk
2 yemek kaşığı konserve mısır
bir kaç zeytin
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı rende taze kaşar
üzeri için bir yumurta sarısı
çörekotu


YAPILIŞI:

İç malzemeleri bir kaseye doğrayıp hazırlayın.Domatesleri soyup küp küp doğrayın,biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.Sosis ve sucuklarıda ufak ufak doğrayın.Konserve mantar varsa ondan da katabilirsiniz.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.Diğer tarafta bir kaseye su ve yağı koyun.Birinci yufkayı zemine yayın yağlı su karışımı sürün ortadan ikiye katlayın ,yine yağlı su sürün.Yarım yufkayı bıçakla üçe bölün.Geniş tarafından başlayıp gül börek yapar gibi sarın ,tam sonuna gelmeden üç parmak yufka bırakın sarılı kısmı bunun etrafında döndürerek ortası çukur havuz böreği hazırlayın.Diğer yufkalarada aynı işlemi yapın.Her yufkadan üç börek çıkacak.Börekleri margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ortalarına malzeme koyun.Kenarlarına yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 200 derecedeki fırına koyun.Biraz kızarınca çıkarıp ortasına rende kaşar döküp tekrar fırına verin.Kaşarlarda kızarınca fırından alıp sıcak sıcak servis yapın.
Afiyetolsun.
Herkese hayırlı cumalar ,mutlu haftasonları dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder