25 Kasım 2012 Pazar

YUVARLAMA (SALAMURA) SİYAH ZEYTİN YAPIMI

YUVARLAMA SİYAH ZEYTİN
SALAMURA SİYAH ZEYTİN,
YUVARLAMA ZEYTİN YAPIMI
MERHABALAR CANLAR
Yeni başlayan haftanız hayırlı olsun,hayırlarla dolu dolu geçsin inşallah :)
veren RABBİME cc sonsuz şükürler olsun :) bahçemizdeki zeytin ağacının  dalından topladığımız siyah ya da siyaha dönmek üzere olan zeytinleri topladık,YUVARLAMA veya SALAMURA diye bilinen hafif sulu ve yumuşak zeytinleri hazırladık, dalından koparmak,hazırlamak,hazırlarken dua etmek,öyle zevk veriyor ki insana :) hamdolsun
hazır alınandan çooook ucuza mal etmek de cabası oluyor 
zeytin diyarlarında oldukça ucuza satılıyor,salamura edilmemiş hali 2 tl satılıyor,hazırlaması 5-10 dakika alıyor,ama salamura sonrası 8-10 tl dir herhalde
ham zeytin ucuza alınarak;
salamura zeytin,
sele zeytin,
çizik yeşil zeytin,
kırma yeşil zeytin vb yapılabilir
nasıl yaptığıma gelince:
*5 litrelik su şişesine zeytinleri doldurduk arada sırada yere vurarak iyice yerleşmesini sağladık, 1 çay bardağı üzüm sirkesi,
1 çay bardağı iri salamuralık tuz,
1 çay bardağı sıvıyağ(zeytinyağı donduğu için tercih edilmiyor)
bu malzemeleri huni ile şişeye döktüm,kapağını kapatıp ters yüz edip sıvıların karışmasını sağladım
Şişe yan yatırılır,güneş görmeyen serin  bir yerde arada sırada yuvarlanarak zeytinlerin lezzetlenmesi sağlanır,bu işlem yaklaşık 4-5 ay sürer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder