22 Kasım 2012 Perşembe

Hindistan Cevizi Kremalı Kuru Meyveli Kek

Kuru Meyveli Kek
   Bloğunu neden güncellemiyorsun diyenler haklılar ancak bir üşengeçlik bir vakitsizliktir gidiyor.Bloğa yeni birşeyler eklesemde sizleri ziyaret edemiyorum,bir kaçınıza gelebilirim evet ama bu seferde uğrayamadıklarım yorumumu görüp alınacak diye düşünüyorum...


   Kışın artık iyice gelmesiyle evde daha çok vakit geçirir olduk bu anlamda sanırım bundan sonra arayı o kadar açmıyacağım inşallah... Kekimi geçtiğimiz pazar katıldığım Sevil'in baby shower partisi için yapmıştım.

   Yarışma sırasında Dubaiden aldığım hindistan cevizi kreması hem çok güzel bir doku verdi hemde kokusunu misler gibi yaptı.Büyük market yada buradan bulabilirsiniz.Uzakdoğuluların yemeklerde kullandığı kremayı kekte kullanarak Türklüğümü ispatladım sanırım :))

Hindistan Cevizi Kremalı Kuru Meyveli Kek

3 yumurta
1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
2 çorba kaşığı hindstan cevizi kreması
2 çorba kaşığı yoğurt
 yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
+1 yemek kaşığı un
6-7 adet kuru kayısı
 6-7 adet kuru incir
bir avuç kuru sarı üzüm
bir avuç kadar iri kırılmış ceviz

  Öncelikle kuru meyveleri minik doğrayıp 1 çorba kaşığı un ile iyice harmanlayın.Süzgeçe alarak fazla ununu eleyin.

   Yumurta ve şekeri krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.İçerisine yağ,yoğurt ve hindistan cevizi kreması ekleyip bir dakika daha çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma ilave edin ve çırpın.

   Kalıbı yağlayıp unlayın,kek hamurunun yarısını kalıba dökün.Kalan hamura una bulanmış meyveleri ekleyin ve kalıba o şekilde dökün.

   175 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Afiyet Olsun

Not:Hindistan cevizi kreması bulamazsanız tarife ,1 kaşık yoğurt ,2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ daha ilave edin lütfen....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder