19 Kasım 2012 Pazartesi

SU BÖREĞİ-KIYMALI



MALZEMELER:
-su böreği yufkası
-bol soğanla kavrulmuş kıyma
-kavrulmuş tereyağı

YAPILIŞI:
-yufkaları dörde keserim,bol tuzlu suya 3-4 tane atarım,üstüne çıktıktan sonra delikli kaşık ile soğuk suya alırım ,çok ell ile hafif sıkarak çıkartıp sudan tavaya döşerim,ilk yaptığımda(çooook uzun zaman geçti) bu böreği çok kaynaması lazım diye düşündüm,zor topladım parçaları sudan .....
-altta ve üstte kuru yufka döşerim
-tavayı 2 çorba kaş. sıvı yağı ileyağılarım ,1 tane bütün kuru yufka üstüne döşe,1 sıra haşladığım yufka,üstüne 1 çorba kaş.tereyağı,ve kıymalı (peynirli)harç
-yufkalar bitene kadar öyle devam edilir ,en üstteki yufkaya sadece tereyağı dökülür
-ben büyük tepsi çeviremiyorum,en pratik büyük el tava
-kısık hateşte altı kızarana kadar pişir,üstüne kuru yufkayı ser ,tepsiden daha büyük,kuru bir yayvan (servis)tepsiye ters çevir,yağla ve silkeleyerek böreği tavaya kaydır .
-altını kızart ....ve afiyet olsun.

Aramızda kalsın,bu günlerde yemek yapamıyorum ,iyi ki taslaklarda bir şeyler bulunuyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder