20 Kasım 2012 Salı

mayonezli tavuk bagetleri


 
Arşivin tozlu raflarında rastladığım geçen senenin yemeği.. Şu günlerce sayfada kalan kara orman gezisinden bile önce yapılmış:) Yapımı çok kolay ve lezzetli.. 3 kaşık mayonez bu kadar lezzet mi katar? Katmıştı valla:)
 
malzemeler
1 kilo tavuk baget/incik
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber 
1 tatlı kaşığı toz kişniş
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
 
hazırlanışı
Sos malzemelerini derin kaba alın çatalla çırpın. Temizlenmiş bagetleri sosun içine alın iyice her yerine yedirin Kabı strecleyip buzdolabına kaldırın 1 saat dinlendirin tekrar karıştırıp Fırın kabına dizin. 200C fırında nar gibi olana kadar pişirin.
 
 
 mayonezli tavuk bagetleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder