19 Kasım 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI



Malzemeler :

©1 kg. dolmalık biber
© 2 su bardağı pirinç
© 4 adet büyük boy soğan

© ½ su bardağı zeytinyağı
© 1  yemek kaşığı kuş üzümü
©1  yemek kaşığı dolmalık fıstık
© 2 tatlı kaşığı nane

©1 yemek kaşığı toz şeker
©1 çay kaşığı tarçın
©1 çay kaşığı karabiber
©1 çay kaşığı yenibahar
©1 çay kaşığı kimyon
©1 yemek kaşığı limon suyu
© Tuz

Soğanları doğrayın. ½ su bardağı yağı ve soğanları tencereye koyup pembeleşene kadar kavurun.
Kuş üzümünü ve fıstıkları ekleyip, kavurun.
 
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin, pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun.

Baharatları, şekeri, limon suyunu ilave edin. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Dolmalık biberleri ayıklayıp, yıkayın.
 
Biberleri yaptığınız harç ile doldurun, ağzına kadar doldurmayın, üstünde boşluk kalsın.

Dik bir şekilde yan yana dizin. Biraz zeytinyağı gezdirin, biberlerin yarısına kadar su ilave edip, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişince soğumasını bekleyip, buzdolabına koyun.

Zeytinyağlıları 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha güzel oluyor.

 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder